Fakültemiz Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Nevcihan DURU, Dr. Öğr. Üyesi Nur Banu ALBAYRAK ve Arş. Gör. Eray DURSUN’ un Projesi TÜBİTAK TEYDEB 1507 Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Çağrısı Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı

Öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Nevcihan Duru, Dr. Öğr. Üyesi Nur Banu Albayrak ve Ar. Gör. Eray Dursun’un araştırmacı olarak görev yaptığı “Yapay Zeka Destekli Nöronavigasyon Sistemi Geliştirilmesi” projesi TÜBİTAK TEYDEB 1507 Sanayi AR-GE Projeleri Destekleme Programı 2023/2 Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Günümüzde beyin ameliyatlarının olmazsa olmazı nöronavigasyon sistemlerine yapay zeka bakış açısıyla bir çok yenilik getirecek olan projenin araştırmacı kadrosu farklı üniversitelerden beyin cerrahı ve yazılımcı öğretim üyelerinden oluşmakta. Projenin tamamlanması ile elde edilecek ürünün beyin cerrahisi alanında ses getirmesi bekleniyor.