Staj Yapacak 2. Sınıf Öğrencilerimiz İçin Önemli Duyuru !

STAJ I BİLGİLENDİRME

  • Staja başlamadan önce öğrenciler İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi almalı ve bu eğitimin başarılı olduğunu belgeleyen sertifikayı Dekanlığa teslim etmelidir.
  • Öğrenci, Staj I kapsamında Zorunlu Staj Formunu doldurup 24 Mayıs 2024 tarihine kadar dekanlığa teslim etmelidir.
  • Öğrenci, Staj Değerlendirme Formu ve Genel Bilgilendirme Formunu staj yapacağı kurumun yetkilisine verir.
  • Öğrenci, öğrenme hedeflerine uygun olarak Staj Defterini doldurur. Staj defteri, tükenmez kalem ile doldurulmalı ve kurum yetkilisinin kaşe ve imzasıyla onaylanmalıdır. Raporun yazıldığı sayfalar dahil olmak üzere tüm sayfalarda kurum yetkilisinin imzası gerekir. Usulüne uygun olmayan defterler kabul edilmez. Defterde yapılmış düzeltmeler kurum yetkilisince paraflanmalıdır.
  • Staj Değerlendirme Formu, yetkili eczacı tarafından imzalanıp onaylandıktan sonra ağzı kapalı bir zarf içerisinde öğrenciye teslim edilir. Onaylanmamış formlar dikkate alınmaz.
  • Öğrenci, staj defterini ve staj değerlendirme formunu 2024-2025 Güz döneminin başlamasından sonra en fazla 15 gün içerisinde Mesleki Uygulama Komisyonuna teslim eder.
  • Öğrenci, staja başladıktan sonra staj yeri değişikliği yapamaz. Vefat, doğal afetler veya eczacı/öğrencinin devam etmesini zorlaştıracak olağanüstü koşullar varlığında, komisyon önerisi ve Dekanlık onayıyla staj yeri değiştirilebilir.
  • Öğrenciler staj süresince Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine, staj yaptığı kurumun çalışma ilkelerine, iş koşulları, disiplin ve iş güvenliğine ilişkin kurallara uymak zorundadır.
  • Staj Komisyonu tarafından yapılan denetimlerde mazeretsiz olarak staj yerinde olmadığı tespit edilen öğrencinin yapmakta olduğu dönem stajı iptal edilir ve öğrenci bu stajdan başarısız olur.
  • Staj I, 10 işgünü ve her işgünü en az 6 saat olacak şekilde toplam en az 60 saat olarak yapılacaktır.
  • Öğrenci bu stajını Türkiye sınırları dahilinde kamuya açık bir serbest eczanede gerçekleştirecektir. Bu serbest eczanenin mesulü olan eczacının en az 5 yıl boyunca serbest eczane mesulü olması gerekmektedir. Buna uygun olarak öğrenci, staj yapacağı eczaneyi kendisi belirleyecektir.
  • Staj I dersinin değerlendirilmesinde, staj defteri ve staj değerlendirme formu dikkate alınır. Staj I, başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir.
  • Staj I kapsamında tüm belgeler, KOSTÜ Eczacılık Fakültesi web sayfası öğrenci menüsünden pdf formatında temin edilebilecektir.

Zorunlu Staj Formuna ulaşmak için Tıklayınız.

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir